HomeVlees gerechten Ali Nazik – Aubergine kebab

Ali Nazik – Aubergine kebab

Posted in : Vlees gerechten on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 45 minuten 45 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram kalfsvlees
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram (1 eetlepel) roomboter
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel rode peperpuree
  • 4 aubergines
  • 5 groene pepers
  • sap van een halve citroen
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • peterselie

Bereiding:

  1. Snijd eerst het kalfsvlees in hele kleine stukjes.
  2. Vervolgens dien je deze stukjes fijn te ‘slaan’ met een grote slagersmes.
  3. Dit doe je met de scherpe zijde van het mes niet de platte kant.
  4. Let op dat je het vlees erg klein ‘slaat’! Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.
  5. Het vlees moet in ieder geval goed uitgedund zijn
  6. Leg de aubergines in een oven of op een grill en laat ze net zo lang liggen tot de aubergines zacht zijn van binnen.
  7. Schil de aubergines wanneer ze zacht zijn geworden van binnen.
  8. Sprenkel citroensap over de aubergines dit voorkomt dat de aubergines donker kleuren.
  9. Snijd de aubergines in kleine stukjes bijna tot puree.
  10. Zet een koekenpan met roomboter op het vuur en laat de boter helemaal smelten.
  11. Voeg de stukjes aubergine toe aan de pan en roer net zo lang door tot de aubergines zo zacht mogelijk en gaar zijn. Dit zal ongeveer 5 minuten duren.
  12. Strooi in de tussentijd ook 1 theelepel zout in de pan.
  13. Haal de aubergines uit de pan en laat ze nu een tijd afkoelen.
  14. Snijd de knoflook in kleine stukjes en stamp er een beetje op zodat de knoflook plat en zacht wordt.
  15. Vervolgens neem je een kom met yoghurt en voeg je hier de knoflook aan toe.
  16. Giet de kom met yoghurt/knoflook in de kom met aubergines. Roer dit goed door.
  17. De aubergine saus is nu klaar.
  18. Leg de tomaten eventjes in kokend water zodat je ze makkelijker kunt schillen.
  19. Schil de tomaten en snijd deze zeer fijn.
  20. Snijd de ui in kleine stukjes.
  21. Leg een koekenpan op het vuur en voeg hier olijfolie aan toe.
  22. Wanneer de olijfolie heet genoeg is voeg je de gesneden uien toe.
  23. Na een minuut voeg je ook het vlees toe.
  24. Wanneer het vlees zich van zijn vocht ontdoet voeg je de fijngesneden tomaten toe.
  25. Zet de deksel op de koekenpan en laat de tomaten een klein beetje smelten.
  26. Na 5 minuten haal je de deksel eraf en voeg je de rode peperpuree toe. Roer even goed door.
  27. Wanneer het vocht in de pan half verdampt is en het vlees gaar is geworden zet je het vuur uit en strooi je 2 theelepels zout en 2 theelepels peper in de pan. Roer even goed door.
  28. De Ali Nazik kun je nu compleet maken door eerst wat aubergine mengsel op een bord te plaatsen vervolgens kun je het vlees erop scheppen.
  29. Ter decoratie en voor wat meer smaak kun je stukjes peterselie op de Ali Nazik leggen of eventueel een sausje (naar eigen smaak) overheen gieten.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Ali Nazik - Aubergine kebab - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Ali Nazik - Aubergine kebab
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.