27 mei, 2020
Ayran – Yoghurtdrank

![]() |
![]() |
![]() |
4 Personen |
5 minuten | 5 minuten |
In alle Turkstalige landen wordt ayran genuttigd. Daar het drankje, gemaakt van gegiste geitenmelk, ook in Mongolië wordt gedronken onder de naam “airag” is het aannemelijk dat de drank in Centraal-Azie is ontstaan, het oorspronkelijke woongebied van de Turkse en Mongoolse nomaden. Airag is licht mousserend en heeft een yoghurtsmaak. Ayran wordt ook veel gedronken in het Midden-Oosten en Europa. In Bulgarije wordt de naam van deze drank geschreven als Airan (айран of айрян) en is gemaakt van Bulgaarse yoghurt, aangelengd met water. De smaak lijkt op die van karnemelk. Vergelijkbare dranken in andere landen zijn lassi in India en doogh in Iran. (bron: wikipedia )
Ingrediënten:
- 1 liter yoghurt
- 200 ml ijskoud water
- 1 theelepel zout
Bereiding:
- Meng alles bij elkaar in een kan
- Goed roeren
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.






