HomeDrinken Ayran – Yoghurtdrank

Ayran – Yoghurtdrank

Posted in : Drinken on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen

5 minuten 5 minuten

 

In alle Turkstalige landen wordt ayran genuttigd. Daar het drankje, gemaakt van gegiste geitenmelk, ook in Mongolië wordt gedronken onder de naam “airag” is het aannemelijk dat de drank in Centraal-Azie is ontstaan, het oorspronkelijke woongebied van de Turkse en Mongoolse nomaden. Airag is licht mousserend en heeft een yoghurtsmaak. Ayran wordt ook veel gedronken in het Midden-Oosten en Europa. In Bulgarije wordt de naam van deze drank geschreven als Airan (айран of айрян) en is gemaakt van Bulgaarse yoghurt, aangelengd met water. De smaak lijkt op die van karnemelk. Vergelijkbare dranken in andere landen zijn lassi in India en doogh in Iran. (bron: wikipedia )
Ingrediënten:

  • 1 liter yoghurt
  • 200 ml ijskoud water
  • 1 theelepel zout

Bereiding:

  1. Meng alles bij elkaar in een kan
  2. Goed roeren

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook.

 

Ayran - Yoghurtdrank Voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Ayran - Yoghurtdrank
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.