HomeCake - Gebak Baklava – Zoete Notentaart

Baklava – Zoete Notentaart

Posted in : Cake - Gebak on by : Turkse Recepten Tags: , ,

16 Personen 30 minuten 40 minuten
Ingrediënten:
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 100 gram margarine
  • 200 g walnoten
  • 40 gram gist
  • 3 eetlepels kaneel
  • 100 gram boter
  • 150 ml. honing
  • 150 ml Sinaasappelsap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de plakjes deeg van ongeveer 15 cm x 15 cm op de werkblad.
  3. Hak de noten en schep de kaneel erdoor.
  4. Pak de bakblik die in de oven gaat en bestrijk het met boter of olie.
  5. Leg er 2 plakjes deeg op elkaar in en bestrijk ze met boter.
  6. Verdeel de helft van de noten erover.
  7. Leg hierop 2 plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
  8. Verdeel de rest van de noten erover dek af met de laatste plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
  9. Snijd het geheel in vierkantjes.
  10. Bak de baklava in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
    Verwarm de honing met het sinaasappelsap en schenk de helft over de baklava uit de oven.
  11. Schenk na een half uur ook de rest van de honing erover.
    Laat de baklava minstens 4 uur lang staan.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site  en op Facebook.

Baklava - Zoete Notentaart voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Baklava - Zoete Notentaart
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.