9 juli, 2020
Baklava – Zoete Notentaart

![]() |
![]() |
![]() |
16 Personen | 30 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg
- 100 gram margarine
- 200 g walnoten
- 40 gram gist
- 3 eetlepels kaneel
- 100 gram boter
- 150 ml. honing
- 150 ml Sinaasappelsap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg de plakjes deeg van ongeveer 15 cm x 15 cm op de werkblad.
- Hak de noten en schep de kaneel erdoor.
- Pak de bakblik die in de oven gaat en bestrijk het met boter of olie.
- Leg er 2 plakjes deeg op elkaar in en bestrijk ze met boter.
- Verdeel de helft van de noten erover.
- Leg hierop 2 plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
- Verdeel de rest van de noten erover dek af met de laatste plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
- Snijd het geheel in vierkantjes.
- Bak de baklava in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
Verwarm de honing met het sinaasappelsap en schenk de helft over de baklava uit de oven. - Schenk na een half uur ook de rest van de honing erover.
Laat de baklava minstens 4 uur lang staan.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Baklava - Zoete Notentaart
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd