HomeBrood - Deeg Cig borek – Rauwe gehaktbroodje

Cig borek – Rauwe gehaktbroodje

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Cig borek – Rauwe gehaktbroodje recept
personen

4 Personen

 

voorbereiding

35 Minuten

 

kooktijd

35 Minuten

 

 

Ingrediënten:

  • 5 glazen meel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ei
  • 2 eetlepel zout
  • Halve kilo gehakt
  • 1 ui
  • 2 theelepels gemalen rode peper
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper

Bereiding:

1. Ter bereiding van het deeg, mix het meel, olijfolie, yoghurt, azijn, ei en 1 eetlepel zout, kneed dit stevig gedurende 10 minuten in een kom.
2. Leeg het geknede deeg opzij en laat het rusten voor 2 uur.
3. Trek wel een doekje of zakje over de kom waar het deeg in zit tijdens die 2 uur, zo droogt het deeg niet uit.
4. 5 Minuten voordat de 2 uur is verlopen, beginnen we alvast met het gehakt.
5. Mix het gehakt, ui, zout, rode en zwarte peper in een kom, en kneed dit gedurende enkele minuten.
6. Als het deeg onderhand klaar is, maak hier met de hand bolletjes van. En rol deze met een deegroller uit tot de grootte van een hand.
7. Vul de ene helft van het uitgerolde deeg vervolgens met wat gehakt, en vouw de ene zijde over de andere zijde.
8. Prik vervolgens met een vork de randen dicht (goed aandrukken!).
9. Bak de borek vervolgens in een friteuse totdat ze goudbruin zijn, dat zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van de temperatuur.

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Turkse recepten heeft ook een eigen APP.

Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.

Dagelijks worden er nieuwe recepten op toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.