HomeBrood - Deeg Dilber dudagi – Deeglippen van walnoot

Dilber dudagi – Deeglippen van walnoot

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Dilber dudagi – Deeglippen van walnoot recept
personen

4 Personen

 

voorbereiding

35 Minuten

 

kooktijd

25 Minuten

 

 

Ingrediënten:

  • 6 theeglazen meel
  • 3 eieren
  • 1 theeglas zonnebloemolie
  • 1 glas melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 pak aardappelzetmeel
  • 250 gram gebroken walnoten
  • 500 gram margarine
  • 3 glazen suiker
  • 3 glazen water

Bereiding:

 

1. Doe de eieren, meel, zonnebloemolie, melk, bakpoeder, 3 eetlepel citroensap en zout in een kom.
2. Kneed het geheel tot deeg gedurende 5 minuten.
3. Trek vervolgens een vochtig doekje over de kom en laat het deeg gedurende 10 minuten rusten.
4. Maak vervolgens 40 kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een mandarijn.
5. Begin met 10 kleine bolletjes, rol deze uit tot een deegblad van ongeveer 30 à 40 cm doorsnede.
6. Strooi nu wat aardappelzetmeel over ieder uitgerolde deegblad.
7. Stapel de 10 deegvellen op elkaar.
8. Rol nu deze stapel met een deegroller uit tot een grotere, en minder dikke, deegblad. Deegroller stevig aandrukken!
9. Doe hetzelfde ook voor de overige 30 bolletjes. Uiteindelijk krijg je dus uit 40 bolletjes dus 4 grote deegvellen.
10. Creëer nu ronde vormpjes in de 4 grote deegvellen door bijvoorbeeld een glas of een kopje om te keren en deze stevig op het deeg te drukken.
11. Plaats nu wat walnoten in zo een vormpje en vouw de ene zijde van het vormpje over de andere zijde heen
12. Leg al deze vormpjes in een bakplaat
13. Laat nu de margarine in een aparte pan smelten.
14. Giet de gesmolten margarine over de vormpjes in de bakplaat
15. Doe de bakplaat in de oven voor 45 minuten op 170 graden (het moet rustig bakken), in ieder geval tot ze goudbruin zijn gekleurd.
16. Haal de bakplaat uit de oven, en doe ondertussen: water, suiker en citroensap in een aparte pan, roer het geheel en laat dit in de pan voor een half uur koken.
17. Giet de siroop over de bakplaat en wacht tot de siroop is ingetrokken, dit zal ongeveer 2 uur duren.

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Turkse recepten heeft ook een eigen APP.

Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.

Dagelijks worden er nieuwe recepten op toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.