HomeSoep Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

Posted in : Soep on by : Turkse Recepten Tags: , , , ,

4 Personen 24 uur 3.5 uur

Ingrediënten:

  • 500 gram droge witte bonen
  • 2 uien
  • 1 groene peper of 1 gedroogde rode peper
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree (salca)
  • 1,5 eetlepel peperpuree
  • 2 eetlepels olie zonnebloem of olijfolie
  • 1,5 kilo lamsbout of een ander soort vlees met bot
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • 2,5 liter warm water
  • 2 theelepels zout

Bereiding:

  1. Laat de witte bonen een hele nacht weken in ruim water.
  2. Doe de witte bonen in zeef en laat het uitlekken.
  3. Doe de witte bonen samen met de vlees in de pan en voeg er 1,5 liter warm water aan toe en laat dit koken voor ongeveer 30 minuten.
  4. Tijdens het koken komt er laag schuim / vet drijven, schep dat weg, dat is vet afkomstig van het vlees.
  5. Doe de deksel op de pan laat het nu 35 minuten lang doorkoken.
  6. Snipper 2 uien, en snijd de peper in reepjes, haal de zaadjes eruit als je minder pittig wilt maken.
  7. Doe in een ruime pan 2 eetlepels olie erin en bak hierin de uien.
  8. Voeg bij de uien 1,5 eetlepel tomatenpuree en 1,5 eetlepel peperpuree aan doe en roer dit goed door en voeg vervolgende de pepers eraan toe en voeg er 1 liter warm water aan toe en kook dit 10 minuten.
  9. Na het koken voeg de je saus toe bij de witte bonen.
  10. Voeg er 2 theelepels zout eraan toe en laat dit 45 minuten lang koken

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook

Etli kuru fasulye yemegi - Bonensoep met vlees voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Etli kuru fasulye yemegi - Bonensoep met vlees
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.