HomeVis Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis

Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis

Posted in : Vis on by : Turkse Recepten Tags: , , , , ,

Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis recept
personen

4 Personen

 

voorbereiding

25 Minuten

 

kooktijd

25 Minuten

 

Gebakken Ansjovis worden het meest gegeten in het noorden van Turkije, de steden aan de Zwarte zee staan bekend om hun Ansjovis gerechten.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat essentiële vetzuren een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van je kind, eet twee keer in de week vette vis: makreel (geen koningsmakreel), zalm, haring, forel, tonijn (uit blik), steur, ansjovis en sardientjes.  (bron)

Ingrediënten:

  • 1 glas maïsmeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 kilogram hamsi (ansjovis)
  • 2 glazen zonnebloemolie

Bereiding:

1. Maak de hamsi schoon, haal de kopjes en graat eruit.
2. Was de hamsi vervolgens schoon onder de kraan.
3. Haal de hamsi vervolgens door een zeef om overtollige vocht te verwijderen.
4. Stop de hamsi dan in een kom, en meng ze met het zout.
5. Dip de hamsi vervolgens in een kom met maïsmeel
6. Leg de hamsi dan in een verhitte pan met zonnebloemolie, bak de hamsi tot ze goudbruin gekleurd zijn

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Turkse recepten heeft ook een eigen APP.

Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.

Dagelijks worden er nieuwe recepten op toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.

 

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.