HomeIjs - Toetje Havuc tatlisi – Worteltoetje

Havuc tatlisi – Worteltoetje

Posted in : Ijs - Toetje on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Havuc tatlisi – Worteltoetje recept
personen

8 Personen

voorbereiding

30 Minuten

kooktijd

60 Minuten

Ingrediënten:

  • 15 wortels
  • 240 ml suiker
  • 240 ml water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 10 stukjes kruidnagel
  • 240 gram stukjes walnoten
  • 240 gram kokosnootschaafsel

Bereiding:

  1. Schil de wortels en snijd ze schuin af in een diepe pan.
  2. Voeg hier de suiker het water de kaneel het gemberpoeder en de stukjes kruidnagel aan toe.
  3. Zet de pan met deze ingrediënten op hoog vuur en laat ze net zo lang gaar koken tot ze zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer één uur!
  4. Plaats een koekenpan op hoog vuur en giet hier beetje bij beetje de inhoud van de pan in. Als je (hele) kruidnagels vindt haal deze eruit
  5. Begin de wortels in de koekenpan te pureren.
  6. Wanneer dit goed gepureerd is voeg je langzaam wat meer toe aan de koekenpan. Ga net zo lang door totdat alles volledig gepureerd is.
  7. Voeg vervolgens de stukjes walnoten toe aan het mengsel in de koekenpan. Ga net zo lang door met roeren tot het vocht in de pan volledig onttrokken is. Dit duurt ongeveer een half uur.
  8. Neem een grote glazen ovenschaal voeg hier de helft van het kokosnootschaafsel aan toe en spreid dit over de hele schaal uit.
  9. Smeer vervolgens de wortelpuree uit de koekenpan uit over het kokosnootschaafsel.
  10. Strooi vervolgens de andere helft van het kokosnootschaafsel over de wortelpuree.
  11. Laat alles eerst goed afkoelen en zet vervolgens de schaal in de koelkast. Plaats nooit iets warms in de koelkast!.
  12. Het toetje Havuc Tatlisi kun je serveren wanneer het volledig is afgekoeld in de koelkast. De Havuc Tatlisi dient altijd gekoeld geserveerd te worden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op Facebook .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.