HomeSalade Haydari – Wortel met Yoghurtsalade

Haydari – Wortel met Yoghurtsalade

Posted in : Salade on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 10 minuten 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 Winterwortel
  • 700 gram Turkse Yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 komkommer
  • Peterselie

Haydari is een verfrissende dip

Bereiding:

  1. Schil de wortel en rasp hem met een grove rasp boven een kom.
  2. Voeg de yoghurt toe.
  3. Schraap de binnenkant van de aardappels eruit met een normaal mes of schraapmes.
  4. Pers de knoflook er boven uit voeg munt olie en zout toe.
  5. Meng alles door elkaar.
  6. Schep het mengsel de haydari op een schaal en strijk het glad.
  7. Was de komkommer en snijd hem in smalle reepjes.
  8. Garneer hiermee de haydari.
  9. Tomaat in een stuk schillen en in een vorm van een roosje de haydari hiermee versieren.
  10. Verder garneren met munt en peterselie.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

 

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Haydari - Wortel met Yoghurtsalade
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.