HomeCake - Gebak Ispanakli kek – Spinaziecake

Ispanakli kek – Spinaziecake

Posted in : Cake - Gebak on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Ispanakli kek – Spinaziecake recept
personen

10 Personen

 

voorbereiding

45 Minuten

 

kooktijd

45 Minuten

 

Ingrediënten:

  • 250 gram spinazie
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 200 gram cakemeel
  • 24 gram klop-fix
  • 600 milliliter slagroom
  • 400 gram vlaaifruit kersen

Bereiding:

  1. Maak de spinazie schoon plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten.
  2. Als de spinazie klaar is haal je ze nog even door een zeef.
  3. Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer.
  4. Meng de zonnebloemolie eieren basterdsuiker vanillesuiker bakpoeder en de cakemeel in een aparte kom
  5. Haal ook hier een mixer doorheen.
  6. Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel.
  7. Vervolgens mixen we deze uiteraard goed.
  8. Leg een bakplaat klaar zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
  9. Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
  10. Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
  11. Laat de cake een tijdje afkoelen.
  12. Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
  13. Meng slagroom en klop-fix in een kom.
  14. En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer.
  15. Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën.
  16. Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
  17. Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
  18. Smeer als vulling de slagroom over dit deel.
  19. Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom.
  20. En smeer hier weer slagroom overheen.
  21. Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake.
  22. Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Turkse recepten heeft ook een eigen APP.

Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.