HomeVis Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

Posted in : Vis on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 30 minuten 15 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram gepelde garnalen
  • 3 tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kleine ui
  • 1 laurierblad
  • 100 gram feta kaas
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Smoor de garnalen samen met het uitgeperste teentje knoflook en de gesnipperde ui ongeveer 1 minuut in de hete boter.
  2. Voeg het laurierblad de witte wijn en wat peper toe.
  3. Laat alles 1 minuut koken.
  4. Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
  5. Voeg ze bij de garnalen en laat ca. 5 minuten meekoken.
  6. Schep met een schuimspaan de garnalen en de groenten uit de pan leg het in een ovenschaal en giet het sap erover.
  7. Verdeel de kaas gelijkmatig over het gerecht en laat alles in de oven op 180 graden goed heet worden.
  8. Na 35-45 minuten als het kaas gesmolten is en een mooi kleurtje krijgt is de guvec klaar om geserveerd te worden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Karides Guvec - Gestoofde Garnalen voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Karides Guvec - Gestoofde Garnalen recept
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.