HomeBrood - Deeg Katmer – Deeglaagjes

Katmer – Deeglaagjes

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Katmer – Deeglaagjes recept

personen

4 Personen

 

voorbereiding

45 Minuten

 

kooktijd

45 Minuten

 

 

Ingrediënten:

  • 400 gram margarine
  • 1000 gram meel
  • 2 ei
  • half blokje gist ( ± 42 gram)
  • 2 theelepels zout
  • 3 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel suiker
  • anderhalf glas water

Bereiding:

1. Doe de margarine in een steelpan en laat deze alvast smelten.
2. Neem het meel, 1 ei, eiwit van het 2e ei, gist, zout, suiker en water en doe deze allemaal in een kom. Bewaar het eigeel van het 2e ei.
3. Meng het geheel in de kom tot deeg.
4. Maak minimaal 10 kleine bolletjes uit het deeg, en rol deze allemaal uit (zo dun mogelijk!)
5. Neem nu één uitgerolde deeg, smeer het in met het vet van de gesmolten margarine.
6. Leg nu vervolgens een uitgerolde deeg, over de eerdere uitgerolde deeg.
7. Smeer ook deze weer in met het vet
8. Doe dit proces in totaal 5 keer. In essentie krijg je dus 5 deeglaagjes, waartussen vet is ingesmeerd.
9. Herhaal dit proces voor de andere 5 bolletjes. Uiteindelijk krijg je dus 2 stapels van 5 deeglaagjes.
10. De volgende stap is om zo’n stapel van 5 deeglaagjes uit elkaar te trekken, te verbreden als het ware. Doe dit voorzichtig! Trek eerst rustig de randen van het deeg naar buiten toe, doe dat vervolgens ook voor de binnenste gedeeltes.
11. Doe dit voor beide stapels.
12. De volgende stap is om de uitgerekte stapel van deeglaagjes te rollen.
13. Plaats nu beide rollen in een ovenplaat. Vouw ze er als het ware in. Beide rollen moeten vervolgens wel een beetje aangedrukt worden met de hand.
14. Neem een kwast en gebruik een deel van het eerder gesmolten vet om de bovenkant van de deegrollen in te smeren
15. Neem het eigeel van het 2e ei, klop dit een beetje en besmeer vervolgens met een kwast de bovenste laag van de deegrollen in de ovenplaat
16. Doe de ovenplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten op 220 graden, in ieder geval tot ze goudbruin kleuren.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

 

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.