21 juli, 2015
Kete – Turks broodsoort

Kete – Turks broodsoort recept

6 Personen
60 Minuten
30 Minuten
Ingrediënten:
- 150 ml zonnebloemolie
- 150 ml water
- 150 ml melk
- Meel/bloem ongeveer 500 gram
- 1 Theelepel zout
- 20 gram gist
- 250 gram margarine of roomboter
Bereiding:
- Verwarm de melk op 40 graden.
- Voeg gist aan het melk toe en los het op.
- Verwarm water op 40 graden en voeg er daarna zout aan toe en 250 gram meel
- Doe de inhoud van melk en gist bij de water zout en meel en roer het goed, voeg er meel aan toe net zolang dat het niet meer plakt.
- Bedek het kom met een nat doek en laat het een uur rijzen.
- Maak 8 bolletjes van het deeg en smeer het in met margarine of roomboter
- Rol de bolletjes plat met een deegroller ongeveer 0.5 cm dik
- Smeer de bovenkant van de deeg met margarine of roomboter……………..nog in aanbouw
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Turkse recepten heeft ook een eigen APP.
Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.
Dagelijks worden er nieuwe recepten op toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.