HomeBrood - Deeg Kiymali ekmek – Brood met gehakt

Kiymali ekmek – Brood met gehakt

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

8 Personen 40 minuten 90 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram tafelmargarine
  • 20 gram verse gist
  • 4 theelepels zout
  • 50 ml. warm water
  • 1 theelepel suiker
  • halve rode paprika
  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • half bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 110 ml. water
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding:

  1. Snij de rode paprika, ui, groene peper en peterselie in kleine stukjes.
  2. Doe de gehakt in een kom en voeg de tomatenpuree er aan toe.
  3. Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  4. Voeg hierbij de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  5. Meng alles bij elkaar.
  6. Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  7. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
  8. Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
  9. Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  10. Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.
  11. Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
  12. Bestrijk de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.
  13. Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden, tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kiymali ekmek - Brood met gehakt
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.