HomeGroente - Vlees Lahana sarmasi – Spitskoolrol

Lahana sarmasi – Spitskoolrol

Posted in : Groente - Vlees on by : Turkse Recepten Tags: , ,

6 Personen 35 minuten 60 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kroppen spitskool
  • 400 gram rijst
  • 100 gram rund- of lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepel zout
  • half bosje peterselie
  • 2 eetlepel tomatenpuree (Turks:Salca)
  • 3 theelepels paprikavlokken
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 200 ml gekookt water

Bereiding:

  1. Breng een pan met water aan de kook wacht tot het water gaat koken en voeg dan een eetlepel zout toe.
  2. In de tussentijd pel je de vellen van de spitskolen tot je over meerdere vellen beschikt.
  3. Leg de bladeren van de spitskool in de pan en laat ze voor een minuut in het kokende water weken.
  4. Haal de inhoud van de pan vervolgens door een zeef.
  5. Houd de zeef met de bladeren van een spitskool onder de koude kraan.
  6. Was de rijst.
  7. Snijd de ui tomaten en peterselie in stukjes en doe deze in de kom met gehakt.
  8. Voeg vervolgens 3 eetlepels zout paprikavlokken zwarte peper 1 eetlepel tomatenpuree 3 eetlepels olijfolie en de rijst toe en meng het geheel goed.
  9. Neem een vel spitskool. Leg hier in de breedte wat gehakt op.
  10. Snijd de onderkant in een rechte lijn eraf.
  11. Vouw de linker- en rechterzijde naar binnen toe.
  12. Rol vervolgens van onder naar boven.
  13. Druk de rollen een beetje goed aan zodat ze stevig zijn en op een sarma (rol) beginnen te lijken.
  14. Herhaal de stappen 9,10,11,12,13 voor de overige sarma.
  15. Je kunt gebruik maken van een rooster die je op de bodem van de pan kunt plaatsen zodat de sarma niet aan de bodem van de pan plakken. Indien je niet een dergelijk rooster hebt kun je aanplakken voorkomen door een paar sarma-vellen op de bodem van de pan te leggen zodat de sarma erboven niet direct in contact komen met de bodemplaat.
  16. Giet de rest van de olijfolie in de pan en wacht totdat het warm genoeg is.
  17. Voeg de tomatenpuree toe. Roer een beetje zodat het kan smelten.
  18. Voeg er een snufje zout aan toe.
  19. Giet het gekookte water erbij. Wacht totdat het geheel begint te koken.
  20. Nadat de saus begint te koken giet je deze in de pan met de sarma.
  21. Plaats een bord over de sarma zodat deze enigszins op hun plek worden gehouden.
  22. Doe vervolgens de deksel op de pan.
    Pas wanneer saus in de pan met sarma weer begint te koken zet je het vuur lager en dient het gerecht nog 45 minuten na te koken.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Lahana sarmasi - Spitskoolrol - voedingswaarde

 

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Lahana sarmasi - Spitskoolrol
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.