HomeVega Makarnali börek – Turkse börek met pasta

Makarnali börek – Turkse börek met pasta

Posted in : Vega on by : Turkse Recepten Tags: ,

Makarnali börek – Turkse börek met pasta recept

personen

6 Personen

 

voorbereiding

30 Minuten

 

kooktijd

30 Minuten

 

Ingrediënten:

  • 300 gram witte kaas
  • 3 vellen yufka
  • 500 gram makarna (pasta)
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereiding:

1. Voeg de eieren, 1 glas zonnebloemolie, melk en bakpoeder in een kom, goed kloppen.
2. Vul een grote pan vol met water en zet deze op het vuur.
3. Voeg daar het zout aan toe, en ook de zonnebloemolie.
4. Als het water is gaan koken, voeg je de pasta toe aan de pan.
5. Laat de pasta 5 tot 10 minuten koken.
6. Haal de pan van het vuur en haal de pasta door een zeef. Giet wat koud water door de pasta heen terwijl deze nog in de zeef zit.
7. Smeer ondertussen een bakplaat in met wat zonnebloemolie.
8. Leg één yufka op de bodem van de bakplaat.
9. Smeer de yufka in met de saus.
10. Meng de witte kaas met de pasta uit de pan.
11. Giet de pasta en de kaas boven op de yufka in de bakplaat.
12. Giet hier wat van het saus over de pasta en de kaas.
13. Vouw de randen van de yufka die buiten de bakplaat vallen naar binnen toe.
14. Leg 1 yufka blad over dit geheel.
15. Smeer weer wat saus over de yufka heen
16. Giet weer wat pasta en kaas boven op de tweede yufka.
17. Giet hier wat weer van het saus over de pasta en de kaas.
18. Vouw de randen van de tweede yufka naar binnen.
19. Giet wat van het saus over deze randen die naar binnen zijn gevouwen.
20. Bedek het geheel met een nieuwe (derde laag) yufka. Zorg ervoor dat deze 3de yufka niet groter is dan de bakplaat (snijd het eventueel bij), dus precies op maat is, zodat deze ditmaal niet voor overgebleven randjes zorgt.
21. Giet weer wat van het saus over dit geheel, gebruik eventueel een kwast.
22. Snijd nu het geheel in blokjes voordat het de oven in gaat.
23. Doe de börek in de oven voor 30 minuten op 220 graden (eigenlijk tot de top goudbruin is gekleurd).
24. Haal de börek uit de oven en snijd deze opnieuw in blokjes.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

 

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.