8 juli, 2015
Mantar corbasi – Champignonsoep

Mantar corbasi – Champignonsoep recept

2 Personen
30 Minuten
20 Minuten
Ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 250 gram champignons
- 100 gram bloem
- 800 ml water
- 2 theelepels zout
- 200 ml melk
- 1 blokje bouillon let op optioneel
- 3 theelepels zwarte peper
Bereiding:
- Begin met het snijden van de champignons in hele kleine stukjes.
- Zet een pan op het vuur er roomboter aan toe laat dit een beetje smelten voeg daarna de bloem toe roer goed door
- Blijf dit een geruime tijd goed roeren.
- Wanneer alles goed stijf is (en iets donkere kleur heeft aangenomen) giet je al het koude water erin
- Gebruik vervolgens een mixer om alles goed met elkaar te mengen.
- Wanneer het mengsel begint te koken voeg je de champignons en zout toe.
- Voeg de bouillon toe (optioneel) en laat dit oplossen.
- Roer het mengsel totdat het begint te koken zet dan de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand
- Laat dit voor 15 minuten koken.
- Haal af en toe de deksel van de pan en roer het geheel om te voorkomen dat de bodem gaat plakken.
- Zet het vuur op een hoge stand giet de melk erbij.
- Roer goed door. Wacht tot de soep weer gaat koken (zal ongeveer 5 minuten duren) en zet daarna het vuur weer op een lage stand.
- Strooi er wat zwarte peper overgeen
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Turkse recepten heeft ook een eigen APP.
Download de app en maak je recepten met hulp van onze app.
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op facebook en in onze app.
7 gedachten
Pingback: Cevapcici Salata - Gehaktworst salade recept
Pingback: Sis kebab - Gegrild vlees aan een spies recept
Pingback: Keskek - Traditioneel Turks kipgerecht
Pingback: Haydari - Wortel met Yoghurtsalade recept - Turkse Recepten
Pingback: Isırgan Corbasi - Brandnetelsoep recept | Turkse Recepten
Pingback: Karides Guvec - Gestoofde Garnalen
Pingback: Su boregi - Gevulde deegbladeren