HomeGroente - Vlees Musakka – Moussaka

Musakka – Moussaka

Posted in : Groente - Vlees on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 25 minuten 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 groene pepers
  • 4 aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel rode peper
  • 2 theelepels zout
  • 1½ theeglas warm water
  • 200 gram kalfsgehakt

Bereiding:

  1. Schil de aubergine courgette en aardappels.
  2. Snijd ze allemaal in plakjes.
  3. Snijd de paprika en groene pepers ook.
  4. Frituur alles stuk voor stuk dus eerst de aardappels courgette aubergine.
  5. Neem een schaal leg de plakjes gefrituurde aardappels aan de onderkant daaroverheen de aubergine en daarna de courgette
  6. Neem een koekenpan en leg hier het gehakt in laat het gehakt gaar worden.
  7. Snijd de ui in dunne plakjes en de knoflook in kleine stukjes voeg deze toe aan de koekenpan en roer alles goed door.
  8. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe aan de koekenpan strooi de rode peper en zout er ook bij en roer alles goed door.
  9. Giet nog het water er bij roer alles weer goed door.
  10. Neem de schaal met de aardappels aubergines en courgette weer voor je daaroverheen giet je de saus die je net hebt gemaakt en verspreid de hele saus goed.
  11. Neem de gefrituurde paprika en peper weer voor je leg dit over de saus met gehakt heen.
    Zet een deksel op de schaal met de musakka en laat het op een laag vuurtje zitten voor 15 minuten dit doe je zodat de smaak meer naar voren komt.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Musakka - Moussaka voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Musakka - Moussaka
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.