HomeSoep Nohut Yemegi – Kikkererwtensoep

Nohut Yemegi – Kikkererwtensoep

Comments : 8 Posted in : Soep on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 30 minuten 30 minuten

Ingrediënten:

  • 50 gram roomboter
  • 2 groene pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels rode en zwarte peper
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 ml gekookt water

Bereiding:

  1. Snijd de pepers paprika tomaat uit en knoflook in kleine stukjes.
  2. Zet een diepe pan op het vuur en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
  3. Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
  4. Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
  5. Daarna voeg je de gesneden tomaten toe roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
  6. Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
  7. Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
  8. Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
  9. Daarna zet je voor 30 minuten het vuur op een lage stand.
  10. Strooi vlak voor het serveren het zout rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

8s REACTIES

8 gedachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.