HomeVega Patlican yemegi – Aubergine gerecht

Patlican yemegi – Aubergine gerecht

Posted in : Vega on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 30 minuten 35 minuten

Ingrediënten: 

  • 4 aubergines
  • 4 eetlepel zout
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 groene peper
  • 6 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree (Turks: salca)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 ml water
  • 3 theelepels paprikavlokken
  • 3 theelepels zwarte peper

Bereiding:

  1. Begin met het schillen van de aubergines snijd deze vervolgens in grove stukjes en strooi hier 1 eetlepel zout overheen.
  2. Snijd de peper en paprika ook in grove stukjes.
  3. Snijd echter de uien knoflook en tomaten in kleine stukjes.
  4. Zet een pan op het vuur doe de zonnebloemolie erin en wacht tot deze heet is.
  5. Doe de zout ui paprika groene peper knoflook tomatenpuree olijfolie water paprikavlokken en de zwarte peper in een pan.
  6. Roer dit geheel gedurende 5 minuten doe dan de deksel op de pan.
  7. Laat de pan nu voor 5 minuten en voeg de tomaten als laatst toe zodat deze bovenop liggen.
  8. Doe wederom de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand.
  9. Doe nu tomatenpuree in een apart kommetje en meng dit met koud water.
  10. Giet dit sausje vervolgens in de pan
  11. Zet het vuur nu weer op de hoogste stand doe de deksel op de pan en wacht tot het gerecht gaat koken.
  12. Als het eenmaal is gaan koken zet je het vuur op een lage stand en dien je het nog 15 tot 20 minuten na te laten koken op een lage stand.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Patlican yemegi - Aubergine gerecht - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Patlican yemegi - Aubergine gerecht
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.