HomeBrood - Deeg Peynirli patatesli borek – Aardappelkaas deegbol

Peynirli patatesli borek – Aardappelkaas deegbol

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 100 minuten 100 minuten

Ingrediënten:

  • 3 aardappelen
  • 3 ronde Yufka vellen
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • half bosje peterselie
  • 3 eetlepels paprikavlokken
  • 3 eetlepels zwarte peper
  • 1 blok Turkse witte kaas
  • 1 blok Turkse Kasar kaas

Bereiding:

  1. Kook eerst de aardappelen in een pan en haal de schil er af.
  2. Meng de melk zonnebloemolie en eieren in een kom.
  3. Klop deze gedurende een halve minuut.
  4. Smeer met een kwast dit melk-ei mengsel over één vel yufka.
  5. Rasp vervolgens 1 van de aardappelen over hetzelfde vel yufka.
  6. Rasp daarna de witte kaas voor één-derde deel over hetzelfde vel yufka.
  7. Strooi wat gesneden peterselie over hetzelfde vel yufka.
  8. Strooi één eetlepel paprikavlokken en zwarte peper over hetzelfde vel yufka.
  9. Plaats hier vervolgens één vel yufka overheen.
  10. Herhaal de bovenstaande stappen 3 keer tot je in totaal 3 vellen yufka van een bovenlaag hebt voorzien.
  11. Rol nu het geheel op (stevig oprollen!)
  12. Snijd de rol in tweeën zodat deze later gemakkelijker op een bakplaat past
  13. Doe deze rollen nu in de koelkast voor één uur
  14. Haal na één uur de rollen uit de koelkast en snijd de rollen in brede schijven
  15. Smeer de bovenzijde van deze schijven met wat overgebleven melk-ei mengsel
  16. Doe de schijven op een bakplaat (gebruik bakpapier om plakken te voorkomen)
  17. En doe deze voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
  18. Rasp alvast wat van de Kasar kaas
  19. Haal na 20 minuten de bakplaat eruit en strooi de geraspte Kasar kaas op de bovenzijde van de schijven
    Doe de bakplaat wederom in de oven ditmaal voor slechts één minuut (puur om de kaas een beetje te laten smelten)
  20. Het gerecht (Peynirli patatesli börek) is nu klaar om geserveerd te worden
  21. Serveer eventueel met een beetje sambal om meer smaak aan de börek te geven.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site ren op Facebook.

Peynirli patatesli borek - Aardappelkaas deegbol voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Peynirli patatesli borek - Aardappelkaas deegbol
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.