24 juni, 2020
Simit – Turkse Bagels

![]() |
![]() |
![]() |
24 Personen | 100 minuten | 200 minuten |
Ingrediënten:
- 750 gram meel
- 25 theelepel bakpoeder
- 170 ml olijfolie
- 1 theelepel zout
- 60 gram boter
- 6 eetlepels water
- sesamzaad
- 6 eetlepels melk
- 1 ei
Bereiding:
- Verhit de oven tot 200 graden C.
- Meng meel met het zout en bakpoeder in een kom
- In een andere kom meng je de boter olijfolie melk ei en water.
- Maak een gat in het midden van de deeg en schenk de andere kom met olie melk ei en water erin.
- Roer samen om een zacht deeg te vormen.
- Bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot en rol deze in slangen.
- Vouw elke slang in twee helften draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring.
- Plaats de deeg op een ingevet bakplaat.
- Kwast ze in met de melk of ei bestrooi met sesamzaad.
- Bak in het midden van de oven voor een half uur of tot ze goudbruin zijn.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Simit - Turkse Bagels
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling




