HomeBrood - Deeg Tahinli corek – Sesampasta in gevlochten deeg

Tahinli corek – Sesampasta in gevlochten deeg

Posted in : Brood - Deeg on by : Turkse Recepten Tags: , ,

Tahinli corek – Sesampasta in gevlochten deeg recept
personen

4 Personen

 

voorbereiding

75 Minuten

 

kooktijd

15 Minuten

 

 

Ingrediënten:

  • 400 gram margarine
  • 1 kilo meel
  • 2 ei
  • half blokje gist
  • 2 theelepels zout
  • 200 ml glas water
  • halve pot tahin(saus)
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding:

1. Doe de margarine in een steelpan en laat deze alvast smelten.
2. Neem het meel, 1 ei, eiwit van het 2e ei, gist, zout, suiker en water en doe deze allemaal in een kom. Bewaar het eigeel van het             2de ei.
3. Kneed het geheel tot een stuk deeg. Bedek de kom en laat het deeg rijzen voor 15 minuten.
4. Maak minimaal 10 kleine bolletjes uit het deeg, en rol deze allemaal zo dun mogelijk ui.
5. Neem nu een uitgerolde deeg, smeer het in met het vet van de gesmolten margarine.
6. Leg nu vervolgens een uitgerolde deeg, over de eerdere uitgerolde deeg en smeer ook deze weer in met het vet.
7. Doe dit proces in totaal 5 keer. In essentie krijg je dus 5 deeglaagjes, waartussen vet is ingesmeerd.
8. Herhaal dit proces voor de andere 5 bolletjes. Uiteindelijk krijg je dus 2 stapels van 5 deeglaagjes.
9. De volgende stap is om zo’n stapel van 5 deeglaagjes uit elkaar te trekken, te verbreden als het ware. Doe dit voorzichtig! Trek         eerst rustig de randen van het deeg naar buiten toe, doe dat vervolgens ook voor de binnenste gedeeltes.
10 .Doe dit voor beide stapels.
11 .Pak nu de halve pot met tahin saus erbij, doe hier de basterdsuiker in, meng het goed.
12 .Smeer met een lepel de tahin-suiker mengsel over de bovenste laag (de 5de) van beide stapels.
13 .Rol uitgerekte stapel van deeglaagjes.
14 .Plaats nu beide rollen in een ovenplaat. Beide rollen moeten wel een beetje aangedrukt worden met de hand.
15 .Neem een kwast en gebruik een deel van het eerder gesmolten vet om de bovenkant van de deegrollen in te smeren.
16 .Neem het eigeel van het 2e ei, klop dit een beetje en besmeer vervolgens met een kwast de bovenste laag van de deegrollen in         de ovenplaat.
17 .Doe de ovenplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten op 220 graden, in ieder geval tot ze goudbruin kleuren.

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.