HomeVlees gerechten Turlu – Ovenschotel

Turlu – Ovenschotel

Posted in : Vlees gerechten on by : Turkse Recepten Tags: , ,

4 Personen 25 minuten 60 minuten
 

Ingrediënten
:
  • 800 gram runderstoofvlees
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 aardappelen
  • 200 gram snijbonen
  • 2 Turkse groene pepers
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • Water
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Oregano

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en de aubergine.
  2. Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui de knoflook en de pepers
  3. Laat voor de saus de boter smelten in een pan.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden.
  5. Roer op laag vuur tot een gladde saus.
  6. Breng op smaak met zout zwarte peper en oregano.
  7. Bak het vlees goudbruin voeg er eventueel zout aan toen.
  8. Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel.
  9. Doe er de pepers de knoflook en de ui bovenop met het vlees.
    Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt 45 – 60 minuten in een oven op 180 graden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Turlu - Ovenschotel
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.